Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys yhdistyksemme tekemistä töistä

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100€.

Kotitalousvähennystä saa esim. seuraavista kotitaloustöistä: siivous, ruuanlaitto, pyykinpesu, silitys ja muu vaatteiden huolto, piha-alueen ja puutarhan hoito sekä lumenluonti.

Avustaminen kaupassa, sekä pankissa ja apteekissa asiointi toisen puolesta ovat sellaista hoiva- ja hoitotyötä, josta saa kotitalousvähennyksen, kun se tehdään osana muuta laajempaa vähennykseen oikeuttavaa työtä.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta, ei esim. tarvikkeista tai matkakuluista. Laskun erittelystä näkyy työn hinta, josta kotitalousvähennystä haetaan.

Vähennykseen oikeuttava työ on tehtävä omassa kodissasi, vapaa-ajan asunnossasi, tai vanhempiesi / isovanhempiesi kodissa.

Yritykselle maksetusta työstä saat vähentää 40% työn arvonlisäverollisesta hinnasta, josta vähennetään omavastuu 100€. Yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin.

Voit ilmoittaa vähennyksen tiedot joko verokortille tai veroilmoitukseesi. Verokortille ilmoittaessa (kirjaudutaan OmaVeroon pankkitunnuksilla) saat edun vähennyksestä heti.

TARVITSET SEURAAVAT TIEDOT, KUN ILMOITAT TIETOJA

  1. Yrityksen Y-tunnus.
  2. Laskun loppusumma. (Jos jaat maksut esim. puolisosi kanssa, kerrot sinun osuutesi laskusta.)
  3. Työn osuus verojen kanssa. Säilytä kuitit tehdystä työstä itselläsi, niitä voidaan pyytää myöhemmin tarkistettavaksi.

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa, jolloin maksamasi laskun loppusummassa on oltava 5 875 euroa työn osuutta.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä yhteensä 4 500 euroa. Jos puolisoiden vähennys on yhteensä korkeintaan puolet tästä summasta, voitte halutessanne hakea koko vähennyksen vain toisen puolison verotuksessa, jolloin maksatte omavastuun vain yhden kerran. Jos yhden henkilön vähennyksen maksimimäärä ylittyy mutta vain toinen puolisoista hakee vähennystä, niin Verohallinto vähentää ylimenevän osan automaattisesti toisen puolison verotuksessa. Jos verosi eivät riitä vähennyksen tekemiseen, Verohallinto vähentää automaattisesti vähentämättä jääneen määrän puolisosi veroista.

Lisätietoja löydät mm. Verohallinnon verkkosivuilta:
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/vahennykset/kotitalousvahennys/